6 tips bij Trouwplannen

Atributen voor de perfecte bruiloft/ trouwceremonie | Zaelke

TROUWPLANNEN?

6 tips voor de perfecte bruiloft.

Net verloofd? Gefeliciteerd! En dan nu op naar je bruiloft.
Zaelke geeft gratis tips voor een leuke, romantische, gezellige en vooral stressvrije bruiloft.

 

1. Luister naar elkaar

Ga eerst eens rustig zitten en bespreek eerst jullie dromen en wensen. Zorg ervoor dat ieder van jullie zich eerlijk kan uitspreken. Doe je dat niet, kan dat achteraf tot spijt of zelfs ruzies leiden en dat is zeker niet de bedoeling van jullie mooie toekomstplannen. Spreek dus je wensen uit en luister naar elkaar! Bekijk dan samen het budget en maak dat ook realistisch. Bepaal dan hoeveel mensen jullie willen uitnodigen en wie.

 

2. Bepaal de datum

Het seizoen van je bruiloft is bepalend voor de sfeer. Het voorjaar is altijd bijzonder populair. Maar ook een winterbruid kan práchtig zijn. De dag waarop je gaat trouwen is ook van belang. Geef je een groot feest en wil je dat mensen blijven eten en feesten, denk dan aan een bruiloft op vrijdag of zaterdag. Check je datum ook met de vakantiedata. Want je wilt natuurlijk dat iedereen bij jouw bruiloft aanwezig is en niet net op de latten staat in Zwitserland of in shorts in Spanje.

 

3. Bepaal je locatie

Als je eenmaal een datum in gedachten hebt, ga dan direct op zoek naar een trouwlocatie. Veel populaire trouwlocaties zijn namelijk al ver van tevoren geboekt. Tip: goede trouwlocaties hebben veel ervaring met het organiseren van bruiloften en kunnen je zo veel werk uit handen nemen en behoeden voor veelgemaakte fouten.

 

4. Zorg voor een realistisch budget

Zodra je eenmaal jouw trouwdatum geprikt en afspraken gemaakt met je trouwlocatie ben je al een heel eind op weg. Vanaf nu gaat er een wereld voor je open en je zult erachter komen dat je stiekem meer en meer wilt. Het is ook allemaal zo leuk. Tel daarom minimaal 10% bij je budget op, omdat je vaak toch meer extraatjes wilt dan in eerste instantie had gedacht. Het is meer dan alleen de jurk, de locatie, de catering en het feest. Wat dacht je van catering, fotografie, muziek, trouwboeket en vervoer. Maar bedenk goed wat nu echt belangrijk is voor jullie en focus je op maximaal twee voor jullie belangrijkste zaken.

 

5. Trouw zoals jullie het willen

Laat je niet te veel afleiden van wat vrienden, familie en collega’s zeggen. Uit puur enthousiasme kunnen zij met geweldige ideeën komen, maar vaak niet zoals jullie het zelf in gedachte hebben. Voel je niet verplicht om het advies aan te nemen. Daarom is het goed om ouders en familieleden zo vroeg mogelijk op de hoogte te stellen van jullie wensen, zeker als deze nogal afwijken qua religie of een niet traditionele bruiloft. En bedenk, de perfécte bruiloft bestaat niet. Het bijstellen van verwachtingen voorkomt verwarring, stress en gekwetste gevoelens.

Trouwentree opstelling

6. Maak een planning

Maak een lijst voor alles wat je moet doen en maak er ook een tijdsplanning bij. Niet alles hoeft tegelijkertijd. De bruidstaart kan nog best even wachten, maar zoals je trouwlocatie is belangrijk om dat ruim van tevoren vast te leggen. Je kunt heel veel zelf doen, maar het organiseren van jouw bruiloft is toch overweldigend.

Bij Zaelke bijvoorbeeld hebben we een specialist die je helpt bij het organiseren van jullie bruiloft.  Terwijl jullie bezig zijn met de leuke dingen regelen, zoals de bruidstaart proeven en de bruidsjurk passen, kunnen wij je helpen met goede oplossingen voor je bijvoorbeeld je uitnodigingen, feest, vervoer en de afspraken voor jullie maken met de leveranciers.

Wij wensen jullie een prachtige en stressvrije bruiloft toe. Voor advies en een offerte op maat kunnen jullie altijd terecht bij Zaelke, dé perfecte trouw- en feestlocatie van Venlo en omgeving! Wij begroeten jullie graag in onze sfeervolle Blue Lounge voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan laten we jullie gelijk onze Purple Dome zien, geschikt voor (trouw-)feesten van 20 tot 250 personen.